Saturday, April 17, 2010

Aku ingin diriku kembali seperti aku berada di F1,F2,F3


Hidup Ini Satu Perjuangan

Sangat susah untuk memperkatakan,tp kata-kata harus diteruskan..
Agar insan-insan yg berada di sekelilingku atau berjauhan tapi masih dekat di hati,
dapat mendoakan apa azamku yg seterusnya,
doakan azamku ingin mencapai kembali apa yg pernah diriku lakukan,
terutama sekali sewaktu tingkatan 1,2,3,
di mana?
di Maahad Muhammadi Perempuan (KB,Kelantan).
yg banyak meninggalkan memori2 yg indah,
yg apabila diingat kembali,
mampu membuat diri ini menitiskan air mata,
Ahh! rindunya pd sekolahku yg lama.
rindu pd shbt2ku di sana(maahadians),
yg memang berada di merata-rata bumi ciptaan Allah ini.
rindu sgt2 saat indah bersama!!
Walaupun antunna berada jauh dariku,
namun antunna semua tetap berada di hatiku,
tak lupa juga pada murabbi2 ku,
(tak kira di mana2 aku belajar),
tidak lupa juga rinduku pada sesiapa yg mengenali diriku ini,
(sepanjang ku menuntut ilmu hingga sekarang dan selamanya)

Kenapa hati ini sering meronta2 mengatakan nak kembali kpd ting 1,2,3??
adalah sebabnya,
dulu,
3x seminggu pada waktu malam,
walaupun kdg2 kelas habis lewat ptg,
kami selalu meghadirinya..
balik pun dah lewat malam,
teringat saat menuggu ibu bapa msg2 datang nak ambil kita,
tidak lupa juga ada yg menumpang di rumahku untuk perjuangan kita pada waktu malam itu,
Ya Allah,
aku sangat2 mohon padaMu,
bagilah kekuatan pada diriku untuk jadi seperti pada waktu itu,
NAMPAK MACAM TAK JELAS JER KAN POST KALI INI?
MEMANG SENGAJA,NAK TAU APA YANG BERLAKU,
ASK ME PERSONALLY,
kalau nak bagitau la..
CUMA YANG KU INGINKAN DOA DARI KALIAN SEMUA SEMOGA AKU DAPAT MELAKUKAN APA YANG AKU AZAMKAN..

Masturah Rosli..ingatkan apa yg kita buat masa tu??
doakan Iman yer biar Iman dapat buat benda tu balik..
kita selalu bersama pada waktu tu..
tak lupa gak, Munirah, Siti Fatimah Mukhtar, Wainna.Mashitah,
siapa2 je yang berada serta mengalaminya sewaktu ketika di MMP dulu,
aku sangat2 inginkan doa kalian,
serta semangat kalian...
Doa dari akhawat2 UTM, rakan sekos, shbt2 di KMPP, di MMP dan semua la..
Doa dari kaum kerabat ku juga..

Hidup ini mestilah menjadi lebih baik dari yg sebelumnya,
that's why I want to add it to be my habit..
InsyaAllah boleh!!

*post kali ini adalah sangat2 tersirat..tak dpt diungkap dgn kata2..huhu..
*1 paper ergonomik lagi tinggal..Doakan kejayaan yang terbaik untukku..
*dah seminggu lebih tak buka laptop + YM = Iman berjaya lakukannya..ini buka sekejap sebab perlu..
*kenapa perlu post time exam ni??ni dikira azam ku selepas hbs exam, msk sem baru dan seterusnya..supaya diri ini tidak lupa yg di azamkan..harap bukan sekadar kata2!.I want to make it real!!
*rinduku terhadap Kelantan akan terubat sebab nanti Latihan Industri kat HUSM..nak jumpa saing2 yg ada sana..boleh yer..

2 comments:

Murtadha Bin Rafaai said...

Samelah hamba juga ..hamba juga rasa saat paling embentuk diri hamba adalah dari form 1 - form 3.. rindu tika iu..:)

Nurul Iman said...

ok..adakah mus memahami apa yg tersirat tu??tp btol la..mmg masa tu byk sgt pembentukan diri kita